Lütfen Anasayfa için Tıklayınız >>>
Lütfen Detaylar için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı >

ŞİŞLİ CAMİİ ŞERİFİ VAKFI kurulduğu 1973 yılından itibaren ilk yıl 65 öğrenciye karşılıksız BURS vermeye başlamış ve bu sayı giderek artmış , son olarakda 06 Ocak 2015 tarihli yönetim kurulunda 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bursiyer sayısının 170 ve burs miktarınında 350TL olması kararlaştırılmıştır . Bu sayıda ilahiyat fakülteleri ve diğer fakülteler yarı yarıya yer almışlardır

Vakfımız bugüne kadar 7095 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisine okul hayatı süresince burs vermiştir. Buna ilaveten Türk Eğitim Vakfı aracılığı ile de İlahiyat fakültelerinde okuyan 24 öğrenciye de burs verilmektedir.

Vakfımız yönetiminin amacı bu bursları her sene gerek bursiyer sayısı ve gerekse burs miktarı olarak her yıl bir öncekinden daha da arttırarak devam ettirmekdir.

1995 yılında hayır amaçlı faaliyete geçen ve ayrı bir tüzel kişilik olan -Şişli Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği- nin de giderleri hayırsever dernek yöneticilerinin yanında önemli ölçüde vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Bu vesile ile 49 dar gelirli aileye hergün 420 kişilik iki öğün 3 çeşit yemek verilmektedir.

Yine 1995 yılından itibaren her yıl Ramazan ayı boyunca giderleri camii cemaatimizden hayırsever kişilerce karşılanmakta olan gelenekselleşmiş İFTAR yemekleri camii avlumuza kurulan sofralarda verilmektedir.Bu iftar yemeklerimiz herkese açık olup, yaklaşık her akşam 1000 civarında vatandaşımız bundan istifade etmektedir.

Camimiz bünyesinde Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatına uygun olarak yaz döneminde öğrencilere kış döneminde ise cami cemaatine KURAN Meali, Hadis ve İslam İlmihali konularını ihtiva eden kurslar verilerek toplumumuzun yetkili ağızlardan sağlıklı bilgiler edinilmesi sağlanmaktadır.

ŞİŞLİ CAMİİ ŞERİFİ VAKFI 903 SAYILI KANUNA TABİ
VAKIFLARA AİT GAYRİMENKUL BİLGİ FİŞİ