Lütfen Anasayfa için Tıklayınız >>>
Anasayfa Hakkımızda Faaliyetler Galeri İletişim
Lütfen Detaylar için Tıklayınız >>>
TARİHÇEMİZ

1940 lı senelerde 2. dünya savaşı bütün dünyayı olduğu gibi savaşa katılmamamıza rağmen memleketimizi de şiddetle etkilemiştir. Alman ordularının Trakya hududumuza dayandığı bu zor dönemde İstanbul da yokluk içinde sıkıntılı günler geçirmekte idi. Savaşın bitimi olan 1945 den sonra da etkisi devam etmiş ve ihtiyaçlar dar imkanlarla karşılanmaya çalışılmıştır.Hiç camii bulunmayan şişli de halk yeni bir cami yapımı için idareden yardım istemiştir.Vali ve belediye başkanı olan merhum Dr. Lütfi KIRDAR bu isteği anlayışla karşılamış.Şişli ilçesi merkez mahallesi Büyükdere caddesi ile Abide-i Hürriyet caddesi ve Halaskargazi caddesi üçgeninde münasip bir arsa üzerinde karar kılınmıştır.Özel İdare mülkiyetindeki bu 3219.50 metrekarelik arsa sembolik bir bedelle Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğine cami yapılması şartı ile devredilmiştir.

Mimar Ali Vasfi Egeli' nin gayretleri maddi ve manevi katkılarıyla cami inşaatına 1945 yılında başlanmış, her türlü zorluklar yenilerek, dönemin Vakıflar Baş mimarı da olan Ali Vasfi Egeli nin üstün tecrübe ve gayretleri ve yüce tanrının da inayetiyle 1950 yılında ibadete açılmıştır.

ŞİŞLİ CAMİİ cumhuriyet döneminde İstanbul da inşa edilen ilk camidir. Bu durum o günlerde halkımızda manevi güçlenmeye sebep olmuş, heyecan yaratmış yalnız İstanbul da değil tüm yurtta bu yolda hareketlenmeye örnek olmuştur.Camini inşaatına İstanbul halkı büyük alaka göstermiş, cömertçe maddi yardımlarda bulunmuşlardır.

1966 yılında dernek zamanın İstanbul valisi bulunan Vefa POYRAZ ında onayı alınarak Şişli Camii Tesisi olarak tescil ettirilmiştir.Bu Tesis daha sonrada ilgili kanuna mütakiben ŞİŞLİ CAMİİ ŞERİFİ VAKFI na dönüştürülmüştür.

ŞİŞLİ CAMİİ ŞERİFİ'NİN İNŞAASI VE İDAMESİNE KATKISI OLAN ZEVATTAN AHİRETE İNTİKAL ETMİŞ ÜYE VE HAYIRSEVERLERİN LİSTESİ

Şükrü GÜRÜN Prenses RUKİYE
Necip AKAR Refika KOZİKOĞLU