Lütfen Anasayfa için Tıklayınız >>>
Lütfen Detaylar için Tıklayınız >>>
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı >
VAKFIN MAKSAT VE GAYESİ
  1. Türk mimarisinin muvaffak bir eseri olan Şişli Camii Şerifini muhitine yakışacak ve annelere uygun bir şekilde muhafaza ve idame ettirmek.
  2. Camii Şerifin devamlı görevlilerinin terfihini sağlamak, Ehil din adamları ile takviye etmek ve (Şişli Camii Şerifi'nin) dini vazifelerini yürütmek.
  3. Dini tedrisat veren her derecedeki müesseselerin (İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri ve bu fakultelere bağlı enstitüler) ve yüksek tahsil veren fakülte ve enstitülerde okuyan öğrencilerle birlikte tıp, hukuk, iktisat, mühendislik vs... fakültelerde okuyan öğrencilere burs ve kitap ücreti vermek, lüzum görülen yerlerde yurt inşaa ve idare etmek.
  4. İlahiyat Fakültelerinde veya Yüksek İslam Enstitülerinde veya aynı ilimleri tedris eden fakültelerde derece alan ve talimatnamede belirtilecek vasıflara haiz olanlar arasından seçilecek bir veya birkaç öğrenciyi batı ve doğu'da "DOKTORA veya İLMİ ARAŞTIRMALAR" yapmak üzere göndermek.
  5. Vakıf gelirlerinin müsadesi nisbetinde a ve c fıkralarında belirtilen hizmetler dışında, münasip göreceği yerlerde; camii, kütüphane, dini okul binaları, Sağlık merkezleri inşaa etmek, aş evleri açmak, bunları bizzat veya ilgili kurumlar eliyle idare etmek veya aynı gaye için kurulmuş vakıf ve derneklere, dini hizmet, eğitim ve öğretim kurumlarına nakdi veya aynı yardımlarda bulunmak, Gelir elde etmek üzere ticare işletmeler kurmak.
  6. Vakıf kuruluşunda ve idamesinde hizmeti geçmiş üyelerle, din görevlilerinden ebediyete intikal edenler için hatm-i şerifler okutmak.

26.05.1973 Yılında Kurulan ilk Vakfı'n Umumi Hey'et Listesi Vakfı'n 2017 Genel Kurul Listesi

İstanbul'un en büyük mülkiye amiri elyevm (Vali Vefa POYRAZ)

İstanbul Valiliği... 1973

İstanbul Belediyesi en büyük amiri elyevm (Dr.Fahri ATABEY)